Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 189 тисяч адміністративних послуг надано податковою службою Одещини за 2020 рік

, опубліковано 25 січня 2021 о 14:17

Головне управління ДПС в Одеській області повідомляє, що серед 40 адміністративних послуг, які надаються податковою службою регіону, найбільш запитуваними протягом 2020 року є:

- видача картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків (понад 52 тисячі).

- надання витягів з Реєстру платників єдиного податку (майже 23 тисячі).

- видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків (понад 21 тисяча)

Нагадуємо, що в Одеській області податковими органами послуги платникам податків надаються в 34-х місцях надання адміністративних послуг а саме в:

1. Головному управлінні ДПС в Одеській області:

- видача ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами (м. Одеса, Старобазарний сквер, 3);

- отримання картки платника податків або відомостей з Державного реєстру іноземцями та особами без громадянства (за умови наявності необхідних документів) (м. Одеса, Французький бульвар, 7, каб.110).

2. 23-х Центрах обслуговування платників, створених при державних податкових інспекціях. З адресами їх місцезнаходження та графіком роботи можна ознайомитися в банері «Центри обслуговування» субсайту Територіальних органів ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС за посиланням https://od.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/.

В Центрах обслуговування платників надаються адміністративні послуги (видача довідок та дозвільних документів, здійснення послуг з реєстрації), здійснюється приймання звітності, вхідної кореспонденції, надання електронних довірчих послуг (за адресами м. Одеса, вул. Ланжеронівська, 15 та вул. Стовпова, 17, а також м. Ізмаїл, вул. Кишинівська, 3), доступ до електронних сервісів та інших послуг (облік платників, проведення звірки, надання консультацій). Повний перелік адміністративних послуг, а також бланки та зразки заяв для надання відповідних послуг розміщені на субсайті Територіальних органів ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС у розділі «Адміністративні послуги».

3. 9-ти державних податкових інспекціях, при яких ще не створено Центри обслуговування платників.

 

Звертаємо увагу!

Відвідування платниками податків Центрів обслуговування та інших місць надання адміністративних послуг здійснюється за звичайним графіком роботи:

Понеділок – четвер з 8.00 год.  до 17.00 год., у п’ятницю – з 8.00 год. до 15.45 год.,  з обідньою перервою з 12 год. 00 хв. до 12 год. 45хв. та з технічними перервами для санітарної обробки та провітрювання приміщення кожні дві години на 10-15 хв.

В останній день граничного строку подання звітності, визначеного п. 49.18 ст.49 ПКУ (з урахуванням  вимог п. 49.20 ст. 49 ПКУ), час роботи ЦОП подовжується до 20 год. 00 хв. Напередодні святкових і неробочих днів тривалість роботи скорочується на одну годину.

Встановлено приорітетний час прийому громадян похилого віку та осіб з інвалідністю: щодня з 10.00 до 12.00 год.

Слід зазначити, що при прийомі відвідувачів у ЦОП діють карантинні обмеження, встановлені Постановою Кабінету Міністрів України  від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та етапів послаблення протиепідеміологічних заходів», зокрема, щодо:

заборони перебування працівників та відвідувачів ЦОП у приміщенні без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлені самостійно;

обмеження кількості відвідувачів з розрахунку дотримання дистанції 1,5 метра між присутніми.

Також, з метою зменшення скупчення відвідувачів у Центрах обслуговування, забезпечено попередній запис на прийом.

Перелік телефонів ЦОП, за якими здійснюється попередній запис за посиланням https://od.tax.gov.ua/anonsi-ark/24864.html.

Просимо із розумінням ставитись до ситуації, приносимо вибачення за можливі незручності.