Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Юлія Шадевська взяла участь у робочій нараді в Одеській обласній державній адміністрації

, опубліковано 21 січня 2021 о 11:22

Під головуванням голови Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького, 20 січня 2021 року, проведено нараду з питань розвитку Одеського регіону. У заході взяла участь начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська та заступники начальника Головного управління ДПС в Одеській області Анатолій Бондаренко, Іван Купка та Володимир Попов.

Під час наради обговорювалися питання щодо стану сплати податків, зборів та обов’язкових платежів до бюджетів всіх рівнів, а також реалізації Стратегії розвитку Одеської області на період 2021-2027 роки.

Як зазначила начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська, відповідно до Податкового кодексу України та статті 64 Бюджетного кодексу України до доходів загального фонду бюджетів сільських, селищних, міських територіальних громад належать зарахування таких місцевих податків і зборів, як податок на доходи фізичних осіб (60 відс.) та податків, що зараховуються у повному обсязі: податок на майно (податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, плата за землю та транспортний податок); єдиний податок; збір за місця для паркування транспортних засобів та туристичний збір.

Так, протягом січня-грудня 2020 року платники податків Одещини сплатили до зведеного бюджету 27,7 млрд грн, що на 3,6 млрд грн більше ніж у 2019 році. Із загальної суми до державного бюджету сплачено 12,4 млрд грн, а до місцевих бюджетів - 15,3 млрд гривень.

«Позитивна тенденція збільшення надходжень є результатом підвищення в Одеському регіоні рівня сумлінної сплати податків та налагодження комунікації податкової служби з представниками бізнесу», - підкреслила Юлія Шадевська.

За результатами наради окреслено першочергові заходи, направлені на мобілізацію додаткових резервів надходжень податків як бюджетів всіх рівнів у 2021 році.

Також, упродовж поточного року особлива увага буде приділена питанням взаємодії з місцевими органами влади регіону (в тому числі з новоствореними ОТГ), легалізації зайнятості населення, виведення заробітних плат із «тіні», активізації спільних зусиль щодо підвищення рівня заробітних плат в області, залучення додаткових резервів при адмініструванні податку на майно, декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2020 року (у тому числі іноземних доходів моряками), дотримання суб’єктами норм податкового законодавства, контролю за дотриманням виконавчими комітетами сільських, селищних рад та рад об’єднаних територіальних громад порядку прийняття та обліку податків і зборів від платників податків, своєчасністю і повнотою перерахування зазначених сум до бюджетів.