Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За 2020 рік підприємці Одещини сплатили 2,4 млрд грн єдиного податку

, опубліковано 13 січня 2021 о 09:12

За січень-грудень 2020 року до місцевих бюджетів підприємцями та підприємствами, які працюють на спрощеній системі оподаткування, сплачено 2,4 млрд гривень єдиного податку.

Місцеві громади за 12 місяців 2020 року отримали у своє розпорядження  на 149,5 млн грн більше єдиного податку, порівняно з відповідним періодом минулого року.

Найбільший внесок у бюджети громад зробили фізичні особи - підприємці, які сплатили 1,6 млрд грн, юридичні особи - спрощенці – 367,9 млн грн, та сільськогосподарські товаровиробники  - 377,9 млн грн єдиного податку.

Нагадуємо, що платники першої та другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа поточного місяця. Платники єдиного податку третьої групи сплачують податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання декларації за податковий звітний квартал.

Довідково. Інформація про реквізити нових рахунків для сплати податків, зборів, платежів розміщені на субсайті Територіальних органів ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС України в розділі «Бюджетні рахунки» за посиланням:https://od.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/.