Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Увага! 31 грудня 2020 року спливає термін подання декларації про майновий стані і доходи для отримання податкової знижки за 2019 рік

, опубліковано 30 грудня 2020 о 12:05

Головне управління ДПС в Одеській області звертає увагу, що право на отримання податкової знижки не переноситься на наступні роки, тобто для отримання знижки за 2019 рік, необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня 2020 року включно.

Податкова знижка – це документально підтверджена сума витрат платника податку-резидента у зв'язку з придбанням товарів, робіт чи послуг у резидентів-фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у відповідних випадках.

Право на отримання податкової знижки, за умови наявності підстав, передбачених Податковим кодексом України (далі - ПКУ), мають громадяни, які не є суб’єктами господарювання та які протягом минулого року отримували заробітну плату, з якої утримувався податок на доходи фізичних осіб.

Перелік витрат, дозволених для включення до податкової знижки визначено  пунктом 166.3 статті 166 ПКУ.

Нагадуємо, що декларацію про майновий стан і доходи можна подати за місцем своєї податкової адреси в один з таких способів:

-  особисто або уповноваженою на це особою;

- надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, але не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання декларації;

- засобами електронного зв'язку в електронній формі (не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк).

Переглянути тематичний відеоурок про те, як правильно заповнити і подати декларацію через Електронний кабінет, можна за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/videouroki/5977.html.

Детальніше про право на отримання податкової знижки громадянами за посиланням https://tax.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-/podatkova-znijka-dlya-fizichnih-osib/.