Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: в листопаді 2020 року перевагами програмних РРО скористалися 66 суб’єктів господарювання

, опубліковано 10 грудня 2020 о 13:36

Вказаними суб’єктами господарювання зареєстровано 78 програмних РРО (далі - ПРРО).

З них, фізичними особами-підприємцями зареєстровано 67 ПРРО, або 86 відсотків, юридичними особами – 11, або 14 відсотків від усіх зареєстрованих в листопаді 2020 року.

В цілому ж, за серпень-листопад 2020 року 240 суб’єктів господарювання Одеського регіону зареєстрували 591 ПРРО.

В Головному управлінні ДПС в Одеській області нагадують, що платники податків при розрахунках зі споживачами починаючи з 01 серпня 2020 року поряд з традиційними РРО, тобто касовими апаратами, можуть застосовувати ПРРО, яке можна встановити на комп’ютер, смартфон чи планшет.

На сьогодні, для застосування ПРРО, існує розроблене ДПС програмне рішення – доступне кожному на безкоштовній основі, яке розміщено за посиланнями:

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy-/

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/fiskalniy-dodatok-prrosto/

Здійснити реєстрацію ПРРО можна в електронному вигляді за допомогою безкоштовного сервісу «Електронний кабінет». Детально з алгоритмом дій, які мають бути здійснені суб’єктом господарювання для переходу до застосування ПРРО можна ознайомитися за посиланням https://od.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/432522.html.

Звертаємо увагу, що Законом України від 01.12.2020 року № 1017-ІХ  внесені зміни до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій (детальніше за посиланням https://od.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/444602.html).