Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З роздрібної торгівлі підакцизними товарами до місцевих бюджетів Одещини сплачено 260 млн грн акцизного податку

, опубліковано 19 листопада 2020 о 08:53

За січень-жовтень 2020 року до місцевих бюджетів Одеського регіону суб’єктами господарювання сплачено 260 млн грн акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, що на 32 млн грн більше, ніж за відповідний період минулого року.

Нагадуємо, що суб’єкти підприємницької діяльності, незалежно від форми власності, мають здійснювати роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами тільки за наявності відповідної ліцензії.

Станом на 01.11.2020 року на території Одеської області діє 6918 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 5463 - на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

З початку року видано 11508 ліцензій суб’єктам господарювання на право здійснення роздрібної торгівлі, з яких 6514 ліцензій на торгівлю алкогольними напоями та 4994 ліцензії на торгівлю тютюновими виробами.

За цей же період анульовано 1412 ліцензій на підставі заяв суб’єктів господарювання. За незаконний продаж тютюнових виробів та алкогольних напоїв неповнолітнім анульовано 34 ліцензії.

Нагадуємо, що для отримання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями, або ж тютюновими виробами, суб’єкти господарювання можуть звернутися, з відповідною заявою та необхідними документами, до Центрів обслуговування платників Головного управління ДПС в Одеській області.

В Одеській області діють 23 таких Центри. З адресами їх місцезнаходження та графіком роботи можна ознайомитися в банері «Центри обслуговування» субсайту Територіальних органів ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС за посиланням https://od.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/.

З рекомендованими зразками заяв для отримання вказаних ліцензій можна ознайомитися за посиланням https://tax.gov.ua/podatki-ta-zbori/zagalnoderjavni-podatki/aktsizniy-podatok/litsenzuvannya/73445.html.