Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За результатами фактичних перевірок податківці Одещини донарахували 30 млн гривень

, опубліковано 18 листопада 2020 о 08:48

За січень - жовтень 2020 року фахівцями підрозділу податкового аудиту Головного управління ДПС в Одеській області проведено 1195 фактичних перевірок. За результатами таких перевірок виявлені порушення суб’єктами господарювання вимог Закону України від 06.07.1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг» та Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального».

До суб’єктів-порушників застосовано фінансових (штрафних) санкцій на суму 29,8 млн грн, що на 10,2 млн грн більше ніж в аналогічному періоді минулого року.

Для встановлення реальних обсягів розрахункових операцій, здійснених суб’єктами господарювання, організовано та проведено 439 хронометражів виторгу, проведеного через реєстратори розрахункових операцій.

Довідково.

Хронометраж – це процес спостереження за веденням господарської діяльності платника податків, який здійснюється під час проведення фактичних перевірок та застосовується контролюючими органами з метою встановлення реальних показників щодо діяльності платника податків.

Під час проведення хронометражів у середньому виторги зросли на 71 відсоток, або на суму близько 4 тис грн за добу.

На окремих господарських об’єктах таке зростання складає 400 – 500 відсотків, або 14,8 - 20,5 тис грн за добу.

Збільшення обсягів розрахункових операцій, проведених через РРО або програмне РРО, в подальшому вплине на збільшення доходів для оподаткування, а від так і сплату в бюджети всіх рівнів.

З метою уникнення порушень та забезпечення сплати в бюджети громад та держави, суб'єктів господарювання зобов’язані дотримуватися вимог законодавства.

Головне управління ДПС в Одеській області попереджає, що наявність ризиків у повноті проведення розрахунків через РРО або програмне РРО може стати підставою для фактичної перевірки.