Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Найбільша питома вага програмних РРО застосовується у сфері роздрібної торгівлі

, опубліковано 05 листопада 2020 о 14:11

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що запровадження програмних РРО (далі - ПРРО) передбачено нормами Законів України від 20.09.2019 року №128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» та від 20.09.2019 року №129-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» запроваджується ряд новацій у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій.

З 01 серпня 2020 року набули чинності норми щодо запровадження ПРРО без розширення сфери їх застосування. Тобто, при наявності класичного РРО бізнес не має обов'язку переходити на ПРРО та може користуватися ними одночасно.

У жовтні поточного року ПРРО скористалися 55 суб’єктів господарювання (48 фізичних осіб – підприємців та 7 юридичних осіб). Ними зареєстровано 77 ПРРО (55 фізичними особами – підприємцями та 22 юридичними особами). Найбільша питома вага ПРРО – 18, або 26 відсотків застосовуються у сфері роздрібної торгівлі.   

Всього ж, за серпень-жовтень 2020 року 162 суб’єкта господарювання Одещини зареєстрували 513 ПРРО.

Нагадуємо, що Інструкції з встановлення та налаштування ПРРО розміщені за посиланнями:

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy-/

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/fiskalniy-dodatok-prrosto/

Інструкції щодо заповнення реєстраційної форми та повідомлення про  надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа розміщені за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro/instruktsii-schodo-zapovnennya-form/.