Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В ліцензію на виробництво спирту ДП «Укрспирт» внесено додаткові місця провадження діяльності (спиртзаводи)

, опубліковано 15 жовтня 2020 о 17:56

Державною податковою службою внесено в ліцензію на виробництво спирту етилового неденатурованого Державному підприємству «Укрспирт» додаткові місця провадження діяльності (спиртзаводи, які входять до ДП «Укрспирт»). Ця ліцензія буде діяти до 10 січня 2025 року.

В.о. директора ДП «Укрспирт» Сергій Блескун подякував податковій за оперативність та продуктивну співпрацю. Він також зазначив, що після успішного завершення приватизації подібні ліцензії в Україні будуть отримувати вже приватні спиртові заводи. Наразі ДП «Укрспирт» конкурує на ринку з іншими державними заводами, які після демонополізації 1 липня також борються за покупців на ринку.

Загалом за січень – вересень 2020 року фактичні надходження акцизного податку по спирту перевищили очікувані на 96,4 %, або на 99,7 млн гривень. До бюджету за 9 місяців 2020 року надійшло 203,2 млрд гривень.  Порівняно з січнем – вереснем минулого року надходження зросли на 48 %, або на 66 млн гривень.

Основним виробником та платником акцизного податку зі спирту є ДП «Укрспирт», питома вага якого зі сплати акцизного податку зі спирту в загальних обсягах становить більше 50 %.