Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За 9 місяців 2020 року надійшло 269 запитів на публічну інформацію до податкової служби Одещини

, опубліковано 08 жовтня 2020 о 10:43

За 9 місяців поточного року до Головного управління ДПС в Одеській області надійшло 269 письмових запитів на публічну інформацію, 154 з яких направлено в електронному вигляді.

Зокрема, від юридичних осіб отримано 147 запитів, громадянами надіслано 115 та 7 об’єднаннями громадян.

Найбільш частими були запити з питань застосування податкового законодавства, щодо контрольно-перевірочних заходів, відомостей платників податків про суми виплачених доходів та сплачених податків тощо.

На всі запити фахівцями Головного управління ДПС в Одеській області надано своєчасні відповіді у встановлений законодавством 5-ти денний термін.  

Для спрощення процедури оформлення письмового запиту на отримання публічної інформації можна використовувати Форму для подання запиту на отримання публічної інформації, що знаходиться у володінні органів Державної податкової служби.

Зазначена Форма розміщена на субсайті Територіальних органів ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС у розділі «Публічна інформація» за посиланням: https://od.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/dostup-do-publichnoi-info/forma-podannya-zapitu/414595.html

Електронна адреса Головного управління ДПС в Одеській області для подання запиту на отримання публічної інформації: od.public@tax.gov.ua.

Звертаємо увагу, що на електронну адресу od.public@tax.gov.ua не надсилаються пропозиції, заяви, скарги громадян, юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців, самозайнятих осіб, а також питання щодо практичного використання окремих норм податкового законодавства, питання з роз'яснення прав та обов'язків платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. 

Пропозиції, заяви, скарги розглядаються Головним управлінням ДПС в Одеській області  відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян» і такі звернення від громадян надсилаються на електронну скриньку od.zvernennya@tax.gov.ua у вигляді сканкопій чи фотокопій письмових звернень з підписом заявника із зазначенням дати та місця проживання (реєстрації). Підпис громадянина в електронному зверненні може бути відсканованим, сфотографованим. Також опрацьовуються електронні звернення громадян, підписані із застосуванням кваліфікованого електронного підпису.

 

Довідково:  

Форма для подання запиту на отримання публічної інформації, що знаходиться у володінні органів Державної податкової служби, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 09.07.2020 № 405 «Про затвердження Порядку організації роботи та взаємодії між структурними підрозділами органів Державної податкової служби при складанні, поданні та опрацюванні запитів та отримання публічної інформації та Форми для подання запиту на отримання публічної інформації, що знаходиться у володінні органів Державної податкової служби», затвердженим у Міністерстві юстиції України від 29.07.2020 №717/35000.