Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як і де переглянути дію ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами?

, опубліковано 01 жовтня 2020 о 14:55

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що відповідно до законодавства роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) або тютюновими виробами може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій на роздрібну торгівлю.

Ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами видаються уповноваженими органами виконавчої влади за місцем торгівлі суб’єкта господарювання терміном на один рік і підлягають обов’язковій реєстрації в податковому органі.

Платникам для отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями або тютюновими виробами необхідно звернутись із заявою до Центрів обслуговування платників Головного управління ДПС в Одеській області за посиланням https://od.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/.

З рекомендованими зразками заяв для отримання ліцензій можна ознайомитися на субсайті Територіальних органів ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/podatki-ta-zbori/zagalnoderjavni-podatki/aktsizniy-podatok/litsenzuvannya/73445.html.

Звертаємо увагу, що на субсайті Головного управління ДПС в Одеській області (od.tax.gov.ua) в розділі «Реєстри» сформовано Реєстр виданих, призупинених та анульованих ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами в Одеській області, де можна переглянути інформацію про дію ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами (https://od.tax.gov.ua/reestr-vidanih-licenziy).

Довідково: правовідносини, що пов’язані з ліцензуванням обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів встановлені  Законом України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» (зі змінами та доповненнями).