Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: платниками ПДВ до Державного бюджету України сплачено 3,4 млрд грн

, опубліковано 23 вересня 2020 о 09:10

В Головному управління ДПС в Одеській області відзначають позитивну динаміку щодо збільшення сплати ПДВ завдяки високому рівню сумлінної сплати податку платниками області.

Протягом січня-серпня 2020 року платники ПДВ до Державного бюджету України сплатили 3,4 млрд грн, що перевищує рівень сплати аналогічного періоду минулого року на 637,1 млн грн або 22,9 відсотки.

Із загальної суми платники ПДВ юридичні особи сплатили 3,3 млрд гривень. Решту 0,1 млрд грн - фізичні особи – підприємці. 

Крім того, податковою службою області вживаються заходи з оперативного відпрацювання ризикових операцій суб’єктів господарювання та запобігання можливим ризикам несплати податку на додану вартість.

На сьогодні частка податку на додану вартість в доходах Державного бюджету області складає майже 45 відсотків.

Сплату податку на додану вартість забезпечують 17 тис платників Одещини, серед яких 16092 юридичні особи та 1056 фізичних осіб - підприємців.

З початку 2020 року зареєструвались платниками ПДВ 1584 суб’єкта господарювання, з них 1441 юридична особа та 143 фізичні особи – підприємці.

Нагадуємо, інформацію з питань адміністрування податку на додану вартість можна переглянути на офіційному вебпорталі Державної податкової служби за посиланням https://tax.gov.ua/podatki-ta-zbori/zagalnoderjavni-podatki/podatok-na-dodanu-vartist/ або скористатися Електронним кабінетом за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/.