Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власники легкових автомобілів сплатили 8,4 млн грн транспортного податку

, опубліковано 17 вересня 2020 о 16:59

З початку 2020 року власники легкових автомобілів сплатили до місцевих бюджетів Одеського регіону 8,4 млн грн транспортного податку.

Із загальної суми 4,5 млн грн сплачено юридичними особами,  в свою чергу фізичними особами власниками елітних автівок сплачено 3,9 млн гривень.

У серпні поточного року платниками транспортного податку поповнено місцеві скарбниці Одеської області на суму понад 790,2 тис гривень.

Нагадуємо, що об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (п.267.2 ст. 267 Податкового кодексу України).

Ставка транспортного податку становить з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис грн за кожен легковий автомобіль, який є об’єктом оподаткування (п.267.4 ст. 267 ПКУ).

Сплачується транспортний податок за місцем реєстрації автомобіля:

- фізичними особами протягом  60 днів з дня вручення податкового повідомлення – рішення;

- юридичними особами - авансовими внесками щоквартально до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Для зручності платників ДПС запроваджено низку електронних сервісів, зокрема щодо можливості сплати майнових податків скориставшись Електронним кабінетом платника при наявності електронного цифрового підпису (кваліфікованого електронного підпису), який можна отримати у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Вхід до Електронного кабінету платники податків можуть здійснити за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС (tax.gov.ua).