Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронні сервіси для платників податків

, опубліковано 07 вересня 2020 о 15:20

Шановні платники податків, Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що податкова служба активно працює над можливістю надання платникам максимальної кількості послуг дистанційно, в електронному вигляді.

Одним із таких сервісів є Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua), функціонал якого постійно оновлюється.

Це безкоштовний он-лайн сервіс, який дозволяє в режимі реального часу подавати звітність, отримувати довідки, витяги, ознайомлення з відомостями реєстрів та інших корисних даних. Детальніше за посиланням https://od.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/431772.html.

 

Для зручності в користуванні Електронним кабінетом пропонуємо відеоуроки від ДПС, зокрема:

Відеоурок №1 як правильно заповнити декларацію крок за кроком та як при цьому уникнути помилок  (https://od.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/412315.html).

Звертаємо увагу, щоб подати декларацію через Електронний кабінет платникам податків необхідно мати цифровий підпис (КЕП).

Відеоурок №2 як укласти з податковою договір про визнання електронних документів, який потрібний для заповнення декларації, як заповнюється квартальна декларація фізичними особами-платниками єдиного податку, які перебувають на ІІІ групі (https://od.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/412872.html).

Відеоурок №3 як оформити запит щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (ДРФО) про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків (https://od.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/413726.html).

Відеоурок №4 як за допомогою Електронного кабінету листуватися з ДПС, як легко та правильно спрямувати своє звернення до контролюючого органу (https://od.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/414005.html).

Відеоурок №5 як створити та правильно заповнити в Електронному кабінеті звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску, а також підписати та відправити його до контролюючого органу (https://od.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/414358.html).

Відеоурок №6 як подати (правильно оформити та надіслати до органу ДПС де платник перебуває на обліку) заяву про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, за допомогою Електронного кабінету. Зазначена довідка, зокрема, необхідна платнику для участі у публічних закупівлях. (https://od.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/415261.html).

Відеоурок №7 як сформувати сертифікат електронної печатки для реєстратора розрахункових операцій фізичною особою-підприємцем (https://od.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/427527.html).

Звертаємо увагу, що такі печатки діють з 01 серпня 2020 року після набрання чинності Закону України від 20 вересня 2020 року № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг».

Відеоурок №8 як сформувати юридичною особою сертифікат електронної печатки для використання у програмних реєстраторах розрахункових операцій, заповнення форми реєстраційної картки (https://od.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/427526.html).

 

З повним переліком електронних сервісів ДПС можна ознайомитися на вебпорталі ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/diyalnist-/elektronnyi-servisi/elektronni-servisi-/.

У разі виникнення питань з приводу користування Електронним кабінетом,  платники мають можливість звернутися до фахівців Головного управління ДПС в Одеській області за номерами телефонів 0482-300-229, 0482-300-273.

 

Інформуємо, що на субсайті Територіальних органів ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС та сторінці ДПС в Одеській області у соціальній мережі Facebook (https://www.facebook.com/tax.odesa) розміщено:

- відеоінструкція з питань приєднання до договору про визнання електронних документів (https://od.tax.gov.ua/media-ark/videogalereya/prezentatsii-ta-inshi-materiali/6579.html);

- алгоритм дій при реєстрації програмного РРО (https://od.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/432522.html).

- відеоматеріал «Як самостійно згенерувати ключі підписувачем»

https://od.tax.gov.ua/media-ark/videogalereya/prezentatsii-ta-inshi-materiali/6580.html

- відеоматеріал «Як повторно сформувати сертифікати за електронним запитом» 

https://od.tax.gov.ua/media-ark/videogalereya/prezentatsii-ta-inshi-materiali/6581.html

 - відеоматеріал «Як скасувати кваліфіковані сертифікати»

https://od.tax.gov.ua/media-ark/videogalereya/prezentatsii-ta-inshi-materiali/6582.html