Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Одещини сплатили 772,3 млн грн податку на прибуток

, опубліковано 20 серпня 2020 о 16:08

У січні-липні 2020 року платники податків Одеського регіону сплатили до зведеного бюджету 772,3 млн грн податку на прибуток. Це на 125,0 млн грн або на 19,0 відсотків більше, ніж за аналогічний період минулого року.

З них, до державного бюджету сплачено 683,7 млн гривень. Місцеві бюджети, за рахунок сплати податку на прибуток, поповнилися на 88,6 млн гривень.

«Збільшення сплати податку на прибуток є результатом належної комунікації та конструктивного діалогу податкової служби області з платниками податків, відповідального ставлення  представників бізнесу до сплати податків, а також заходів, направлених на унеможливлення використання різноманітних схем ухилення від сплати цього податку до бюджетів всіх рівнів», - зазначає начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська.

Нагадуємо, що з нововведеннями в оподаткуванні податком на прибуток підприємств, які запроваджені нормами Закону України від 16.01.2020 № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» можна ознайомитися в Інформаційному листі ДПС №12 за посиланням https://tax.gov.ua/podatki-ta-zbori/informatsiyni-listi/422080.html.