Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги платників податків! З 03.08.2020 року змінюється режим операційного дня для слати податків до бюджетів

, опубліковано 28 липня 2020 о 12:03

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що з метою створення сприятливих умов для платників податків, зборів та інших платежів до бюджетів, та у відповідності до «Технологічного регламенту роботи системи електронних платежів Національного банку України» затвердженого Рішенням Правління  НБУ від 25.02.2020 р. № 142 (зі змінами), з 03.08.2020 року учасник системи електронних платежів НБУ Казначейство ЕАП (код банку 899998) буде працювати в режимі 23/7.

Це передбачає доступність системи для проведення міжбанківських платежів 23 години на добу 7 днів на тиждень (23/7). Така новація дасть можливість проводити «чутливі» до часу платежі, а також сприятиме розширенню доступу клієнтів до фінансових послуг та зростанню частки безготівкових розрахунків.

Звертаємо увагу платників податків, що згідно з пунктом 1 Рішення правління Національного банку України дата банківського дня в системі електронних платежів у робочі дні за п’ятиденного робочого тижня відповідатиме календарній даті, а у вихідні дні, святкові та неробочі дні, визначені законодавством України – календарній даті першого робочого (операційного) дня після них.

Водночас повідомляємо, що здійснення банками міжбанківського переказу коштів через СЕП у режимі 23/7 є добровільною опцією. Банки самостійно ухвалюватимуть рішення щодо часу початку та завершення роботи в СЕП на підставі власних потреб та потреб своїх клієнтів.

Більш детально за посиланням: https://www.treasury.gov.ua/ua/news/do-vidoma-organiv-shcho-kontrolyuyut-spravlyannya-nadhodzhen-do-byudzhetiv

.