Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулась zoom-конференція з обговорення проєкту Карти правових реформ для громадянського суспільства в Україні

, опубліковано 23 липня 2020 о 15:00

В обговоренні проєкту Карти правових реформ для громадянського суспільства в Україні взяли участь виконуючий обов’язки заступника начальника Головного управління ДПС в Одеській області Владислав Грабовий, керівники відділів управління правового забезпечення Головного управління ДПС в Одеській області Максим Баймуратов, Анастасія Бутрик, Сніжана Буханова.

Ініціатором заходу виступив Центр демократії та верховенства права.

Даний проєкт Карти правових реформ для громадянського суспільства в Україні розробляється в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», який реалізується Консорціумом у складі Ініціативного центру сприяння активності та розвитку громадського почину ЄДНАННЯ (ІСАР Єднання), Українського незалежного центру політичних досліджень (УНЦПД) та Центру демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ).

Метою проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України» є покращення середовища діяльності громадянського суспільства та зміцнення інституційної спроможності ОГС для підвищення самозарадності громадського сектору.

Онлайн обговорення проходило в інтерактивній формі за участю представників Миколаївської, Одеської, Херсонської областей та АР Крим.

Після презентації проєкту учасники обмінялися пропозиціями, зауваженнями щодо пріоритетів реформування та покращення правового середовища для організацій громадянського суспільства України.

Зокрема, Владислав Грабовий зазначив, що діяльність громадянського суспільства регулюють багато законів і підзаконних актів, більшість з яких потребує вдосконалення, в тому числі законодавства з питань діяльності благодійних, громадських неприбуткових організацій, діяльності волонтерів, порядку реєстрації та надання гуманітарної допомоги, тощо.

Учасники заходу погодилися з важливістю питань та актуальність зазначених пропозицій, щодо удосконалення відповідних законодавчих актів.

Представники Центру демократії та верховенства права подякували учасників обговорювання за конструктивні пропозиції та повідомили, що фінальна презентація Карти правових реформ для громадянського суспільства в Україні відбудеться у вересні поточного року.

«Податкова служба відкрита для конструктивного діалогу та подальшої співпраці з громадськістю. Ми маємо спільну мету – впровадження реформ для створення сприятливих умов для суб’єктів господарювання», - зазначив наприкінці заходу Владислав Грабовий.