Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: у ході документальних перевірок донараховано 437 млн гривень

, опубліковано 21 липня 2020 о 17:05

З початку поточного року фахівцями Головного управлінням ДПС в Одеській області проведено 274 документальні перевірки. У порівнянні з аналогічним періодом 2019 року кількість документальних перевірок зменшено на 409 перевірок.

Зокрема, здійснено 114 планових документальних перевірок, що на 55 перевірок менше аналогічного періоду минулого року та 160 позапланових документальних перевірок, що на 354 перевірки менше, ніж за І півріччя торік.

За результатами проведених документальних перевірок донараховано узгоджених податкових зобов’язань разом з фінансовими санкціями 437 млн грн, що на 236,5 млн грн або в понад 2 рази більше ніж у відповідному періоді 2019 року. Із донарахованих сум у дохід бюджету всього по плановим та позаплановим перевіркам надійшло 57,2 млн гривень.

Нагадаємо, що з планом-графіком проведення планових документальних перевірок на 2020 рік можна ознайомитись на офіційному вебпорталі ДПС України за посиланням https://tax.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/402509.html.

Звертаємо увагу, що відповідно до Закону України від 16.01.2020 р. № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві»  чітко визначено, що внесення змін до плану-графіка проведення документальних планових перевірок на поточний рік допускається не частіше ніж один раз у першому і одного разу в другому кварталі (крім випадків, коли зміни пов'язані зі зміною найменування платника податків, який вже був включений в план-графік або/та виправленням технічних помилок).