Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Юлія Шадевська провела зустріч з платниками податків Одещини зайнятих в сфері сільського господарства

, опубліковано 15 липня 2020 о 16:14

У засіданні «круглого столу» взяли участь керівники бюджетоформуючих підприємств Одеського регіону зайнятих в сфері сільського господарства, заступник начальника Головного управління ДПС в Одеській області Валерій Політило, в.о. заступника начальника Головного управління ДПС в Одеській області Олександр Балануца, керівники структурних підрозділів Головного управління ДПС в Одеській області, керівники управлінь, які утворені на правах відокремлених структурних підрозділів Головного управління ДПС в Одеській області та Голова Ради Територіального відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» в Одеській області Володимир Мазарак.

Відкриваючи засідання начальник Головного управління ДПС в Одеській області Юлія Шадевська зазначила, що метою проведення заходу є обговорення проблемних питань взаємодії представників бізнесу з податковою службою, окреслення шляхів їх вирішення та вжиття вичерпних  заходів для їх імплементації.

Очільниця податкової служби регіону також проінформувала, що за перше півріччя 2020 року до зведеного бюджету підприємствами  сільськогосподарської галузі Одещини сплачено 814 млн грн податків та зборів. З них, 357 млн грн до державного бюджету та 457 млн грн до місцевих бюджетів.

«Це результат нашої з вами роботи та попри карантин та низьку  урожайність, ви відповідально сплачуєте податки. За що податкова служба області вдячна кожному з вас», - зазначила Юлія Шадевська.

В ході засідання платники податків висловили пропозиції до вдосконалення податкового законодавства, які, на їх думку, потребують врегулювання, у тому числі на законодавчому рівні.

Так, учасники обговорили питання щодо розрахунків з пайовиками, а також відповідне утримання і сплата податку на доходи з фізичних осіб та військового збору, унеможливлення застосування деякими сільськогосподарськими  виробниками схем мінімізації податків (використання земельних ділянок-паїв без укладання договорів оренди з пайщиками), необхідності перегляду ставки оподаткування ПДВ на операції з продажу продукції тваринництва, розробки механізму звільнення чи надання пільг при оподаткуванні під час форс-мажорних обставин, оподаткування податком на додану вартість списаних у зв’язку із загибеллю посівів, внесення змін до Податкового кодексу України щодо пільгового оподаткування ПДВ операцій з постачання сільськогосподарської продукції власного виробництва, зокрема шляхом застосування зниженої ставки податку тощо.

Готовність долучитися до обговорення змін до податкового законодавства та нагальних питань взаємодії платників податків з податковою службою висловив Володимир Мазарак. За його словами, Територіальне відділення Асоціації та Головне управління ДПС в Одеській області активно та плідно співпрацюють в цьому напрямі.

Платники податків подякували керівництву Головного управління ДПС в Одеській області за можливість участі у засіданні та висловили сподівання на подальшу співпрацю.

«Податкова служба завжди готова до конструктивного діалогу з платниками податків та представниками громадськості, а всі напрацювання детально обговорювати та втілювати в життя. Пропозиції учасників сьогоднішнього засідання будуть направлені на розгляд до ДПС України», - підкреслила Юлія Шадевська на завершення засідання.