Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: юридичними особами до місцевих бюджетів сплачено 1,1 млрд грн плати за землю

, опубліковано 03 липня 2020 о 13:40

Протягом січня-червня 2020 року платниками, з числа юридичних осіб, до бюджетів місцевих громад сплачено 1,1 млрд грн плати за землю.

За 2020 рік юридичними особами задекларовано зобов’язань з плати за землю в сумі 2,4 млрд грн, у тому числі по земельному податку – 1,3 млрд грн, по орендній платі – майже 1,1 млрд грн.

Станом на 01.06.2020 року платниками плати за землю є 13 178 юридичних осіб, з них: 7970 суб’єктів господарювання – платників земельного податку та 5208 платників орендної плати за землю.

Нагадуємо, що платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму плати за землю щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають до відповідного контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою, встановленою у порядку, передбаченому статтею 46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Подання такої декларації звільняє від обов'язку подання щомісячних декларацій.

Плата за землю є одним із стабільних та ефективних джерел наповнення місцевих бюджетів, кошти яких, спрямовуються на задоволення потреб територіальних громад.