Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: правом на отримання податкової знижки вже скористалися понад 1500 громадян

, опубліковано 18 травня 2020 о 11:00

Протягом січня-квітня 2020 року правом на податкову знижку скористалися 1532 мешканця регіону. Загальна сума податку на доходи фізичних осіб, яка підлягає поверненню складає 4,8 млн гривень.

Для отримання податкової знижки за результатами 2019 року необхідно до 31 грудня 2020 року подати декларацію про майновий стан і доходи в один із наведених способів:

-  особисто або уповноваженою на це особою;

- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

 Якщо платник податку не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Нагадуємо, платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного 2019 року витрати, перелік яких визначено  пунктом 166.3 статті 166 Податкового кодексу України, а саме:

-         частина суми процентів, сплачених за користування іпотечним кредитом;

-         пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям;

-         сума коштів, сплачених на користь закладів освіти для компенсації вартості навчання;

-         страхові платежі (внески, премії) за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення;

-         суми витрат на оплату допоміжних репродуктивних технологій;

-         суми витрат на оплату державних послуг, пов'язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита;

-         суми коштів, сплачених у зв'язку з переобладнанням транспортного засобу;

-         суми витрат на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного законом, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним;

-         суму коштів у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства, фактично сплачених платником податку, який має статус внутрішньо переміщеної особи.

Звертаємо увагу, що у зв`язку з попередженням виникнення коронавірусної хвороби (COVID-19) та з метою профілактики, запобігання поширення та мінімізації інфікування працівників Головного управління ДПС в Одеській області, в тому числі в Центрах обслуговування платників (далі - ЦОП), починаючи з 31.03.2020 року внесено тимчасові зміни в роботу Головного управління ДПС в Одеській області.

Обслуговування платників податків та громадян в ЦОП Головного управління ДПС в Одеській області здійснюється тільки за попереднім записом згідно з тимчасовим режимом роботи ЦОП та інших місць надання адміністративних послуг. Перелік телефонів ЦОП, за якими здійснюється попередній запис розміщено за посиланням https://od.tax.gov.ua/anonsi-ark/22899.html.

Для подання декларації про майновий стан і доходи дистанційно через сервіс «Електронний кабінет» пропонуємо ознайомитися з відеоуроком (https://tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/prezentatsii-ta-inshi/5977.html).