Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Одещині громадянами вже подано понад 10 000 декларацій про майновий стан і доходи за 2019 рік

, опубліковано 13 травня 2020 о 11:25

Станом на 01.05.2020 року задекларовано загальний дохід у сумі 1,6 млрд гривень.

Громадянами самостійно визначено до сплати податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб у сумі 52,4 млн грн та військового збору у сумі 7,8 млн гривень.

Доходи в сумі понад 1 млн грн задекларували 138 громадян.

Загальна сума задекларованого ними доходу становить 793,4 млн гривень. До сплати визначено 17 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 1,9 млн грн військового збору.

Найбільші суми податкових зобов’язань до сплати визначено мешканкою Київського району м. Одеси – 7,7 млн грн (з інвестиційного доходу) та мешканцем Приморського району м.Одеси – 1,2 млн грн (інші доходи).  

Нагадуємо, що Законом України від 17.03.2020 року № 533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID – 19)» термін подання річної декларації про майновий стан і доходи, який спливав 30 квітня 2020 року, подовжено до 01 липня 2020 року. Сума податкового зобов’язання, яке платниками визначено до сплати, необхідно сплатити до 01 жовтня 2020 року.

Відповідно до п. 49.3 ст. 49 Податкового кодексу України податкова декларація про майновий стан і доходи подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів (за вибором):

-  особисто або уповноваженою на це особою;

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ!!!! У зв`язку з попередженням виникнення коронавірусної хвороби (COVID-19) та з метою профілактики, запобігання поширення та мінімізації інфікування працівників Головного управління ДПС в Одеській області, в тому числі в Центрах обслуговування платників (далі - ЦОП), починаючи з 31.03.2020 року внесено тимчасові зміни в роботу Головного управління ДПС в Одеській області.

Обслуговування платників податків та громадян в ЦОП Головного управління ДПС в Одеській області здійснюється тільки за попереднім записом згідно з тимчасовим режимом роботи ЦОП та інших місць надання адміністративних послуг.

Перелік телефонів ЦОП, за якими здійснюється попередній запис розміщено за посиланням https://od.tax.gov.ua/anonsi-ark/22899.html.

- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

Платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації (п. 49.5 ст. 49 Кодексу)

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

Платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк (п. 49.5 ст. 49 Кодексу)

На період дії карантинних заходів, Головне управління ДПС в Одеській області рекомендує платникам податків утриматися від відвідування ЦОП та користуватися електронними сервісами ДПС.

З відеоуроком, який присвячено заповненню декларації про майновий стан і доходи через «Електронний кабінет» громадяни можуть ознайомитися за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/prezentatsii-ta-inshi/5977.html.