Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протягом січня - квітня платники Одеського регіону сплатили до місцевих бюджетів 4,6 млрд гривень

, опубліковано 06 травня 2020 о 09:20

За чотири місяці поточного року до місцевих скарбниць Одещини сплачено 4,6 млрд грн податків і зборів, що на 7,2 відсотка перевищує минулорічні показники аналогічного періоду. Тобто, місцеві бюджети Одеської області отримали 0,3 млрд грн додаткових коштів на зміцнення фінансової спроможності громад, реалізації соціальних та інфраструктурних проектів, наданню більш якісних та різноманітних послуг мешканцям регіону.

Так, всього за січень - квітень поточного року до місцевих бюджетів роботодавцями Одеського регіону сплачено 2,7 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, це на 255,6 млн грн або на 10,5 відсотків перевищує показник відповідного періоду минулого року.

В свою чергу за цей же період поточного року спрощенці Одещини сплатили до місцевих бюджетів 0,8 млрд грн єдиного податку, що на 72,5 млн грн або на 10,1 відсоток більше ніж за аналогічний період 2019 року.

Сплата земельного податку та орендної плати склала 0,7 млрд грн, а податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – понад 0,1 млрд гривень.

Крім цього за січень – квітень 2020 року 89,3 млн грн сплатили платники регіону акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, які також поповнили бюджети територіальних громад Одещини, що на 11,9 млн грн або на 15,4 відсотки більше чотирьох місяців минулого року.