Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Одеського регіону сплачено понад 83 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

, опубліковано 24 квітня 2020 о 09:15

За січень-березень 2020 року до місцевих бюджетів Одеського регіону платники податків сплатили 83,3 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 10 відсотків або на 7,4 млн гривень.

Платники податку на нерухомість - юридичні особи сплатили майже 76 млн грн, що на 10,2 відсотки більше, ніж за перший квартал 2019 року. Фізичні особи перерахували 7,3 млн грн забезпечивши зростання до аналогічного періоду минулого року на 5 відсотків.

Нагадуємо, що платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки є фізичні та юридичні особи, у тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

Ставки податку для об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, залежно від місця розташування (зональності) та типів таких об'єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 1,5 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 квадратний метр бази оподаткування.

Порядок обчислення суми податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, визначено у пyнкті 266.7 статті 266 Податкового кодексу України (далі - ПКУ).

Звертаємо увагу!

Законом України від 30.03.2020 №540-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» внесено зміни до ПКУ в частині, зокрема, справляння податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Детальніше про нововведення щодо податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки можна ознайомитися в Інформаційному листі №9 за посиланням https://tax.gov.ua/podatki-ta-zbori/informatsiyni-listi/414816.html.