Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: до бюджету сплачено 164 млн грн акцизного податку

, опубліковано 21 квітня 2020 о 09:17

Станом на 01.04.2020 року в Одеській області зареєстровано 102 платника акцизного податку (у тому числі 15 імпортерів та 33 експортери підакцизної продукції), 212 платників акцизного податку з реалізації пального, 15 платників з електричної енергії та 4136 платників з роздрібної реалізації підакцизних товарів (3479 фізичних та 657 юридичних осіб).

За січень-березень 2020 року до державного бюджету платники податків Одещини сплатили 76,2 млн грн акцизного податку, у тому числі 73,1 млн грн акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів та 3,1 млн грн акцизного податку із ввезених на територію України підакцизних товарів.

У порівняні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 36 відсотків або на 20,5 млн гривень.

Крім того, до місцевих бюджетів сплачено 87,8 млн грн акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі  підакцизних товарів та акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції). У порівнянні з січнем-березнем 2019 року надходження зросли на 54 відсотки або на 30,9 млн гривень.

Нагадуємо, що Державна податкова служба України продовжує вдосконалювати електронний сервіс «Пошук акцизної марки», який стартував у лютому 2020 року та доступний за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/registers/mark.

За результатами пошуку у користувачів з’явилась можливість повідомити відповідний територіальний підрозділ ДПС щодо відсутності інформації про марку акцизного податку.

Відправити повідомлення можливо без реєстрації на вебпорталі ДПС з відкритої частини електронного кабінету платника або авторизувавшись у кабінеті платника за допомогою ЕЦП.

Всі отримані повідомлення будуть розглянуті з дотриманням вимог чинного законодавства та нормативних документів.

Також повідомляємо, що Державна податкова служба України  розпочала публікацію Інформаційних листів із роз’ясненнями найактуальніших тем для платників податків.

З нововведеннями в частині обігу підакцизних товарів можна ознайомитися в Інформаційному листі № 8 за посиланням https://od.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/414217.html.

Усі інформаційні листи можна завантажити за посиланням https://tax.gov.ua/podatki-ta-zbori/informatsiyni-listi/.