Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: за I квартал 2020 року до державного бюджету сплачено 209 млн грн військового збору

, опубліковано 14 квітня 2020 о 09:02

«За I квартал 2020 року на підтримку армії країни сплачено 209 млн грн військового збору, зростання сплати складає на 14,6 відсотки або на 26,6 млн грн більше порівняно з відповідним періодом минулого року», - повідомив виконуючий обов’язки начальника Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Астрєйко.

Зокрема,  у березні поточного року сплата цього збору склала 73,7 млн грн, що на 8,6 млн грн або на 13,2 відсотків перевищує показник березня 2019 року, а це свідчить про відповідальність платників податків, які сумлінно виконують свій конституційний обов’язок.

Нагадаємо, що військовим збором оподатковуються доходи у формі заробітної плати, заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами.

Ставка збору становить 1,5 відсотка від об'єкта оподаткування (п.п. 1.3 п. 16 прим. 1 підрозділу 10 Розділу XX Податкового кодексу України).

Відповідальними за нарахування збору до бюджету є роботодавці, що нараховують доходи на користь платника податків.

Нагадуємо, реквізити нових рахунків для сплати податків, зборів, платежів які можна переглянути:

- на субсайті Територіальних органів ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС в розділі «Бюджетні рахунки» за посиланням: https://od.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/.

- у приватній частині Електронного кабінету в меню «Стан розрахунків з бюджетом» платник податків має доступ до своїх особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів. При зверненні до зазначеного меню відображається зведена інформація станом на момент звернення, що містить інформацію по кожному виду платежу, зокрема, бюджетний рахунок на поточну дату, МФО банку.