Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: протягом I кварталу 2020 року сплачено понад 2,7 млрд грн ПДФО

, опубліковано 09 квітня 2020 о 10:50

За результатами I кварталу 2020 року платники Одеського регіону сплатили податку на доходи фізичних осіб на 14 відсотків або на 333 млн грн більше аналогічного періоду минулого року та складає понад 2,7 млрд грн (в т. ч. ПДФО з доходів у вигляді процентів 18,9 млн грн).

«Податок на доходи фізичних осіб є одним із бюджетоформуючих податків та є стабільним джерелом наповнення як державного бюджету так і місцевих бюджетів області», - зазначив виконуючий обов’язки начальника Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Астрєйко.

Так, із загальної суми цього податку до державного бюджету сплачено 0,7 млрд грн, що на 83 млн грн або 14 відсотків більше І кварталу 2019 року. В свою чергу до місцевих бюджетів Одещини платники податків сплатили 2 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, це на 250 млн грн або на 14 відсоток перевищує минулорічний показник аналогічного періоду.

За березень 2020 року платники Одещини сплатили 948,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб, що на 103,8 млн грн, або 12,3 відсотки більше надходжень березня 2018 року.

У відомстві служби наголошують, що сплачені податки забезпечують підвищення рівня економічної безпеки нашої країни та соціальний захист громадян.

Нагадуємо про реквізити нових рахунків для сплати податків, зборів, платежів які можна переглянути:

- на субсайті Територіальних органів ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС в розділі «Бюджетні рахунки» за посиланням: https://od.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/.

- у приватній частині Електронного кабінету в меню «Стан розрахунків з бюджетом» платник податків має доступ до своїх особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів. При зверненні до зазначеного меню відображається зведена інформація станом на момент звернення, що містить інформацію по кожному виду платежу, зокрема, бюджетний рахунок на поточну дату, МФО банку.