Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За зберігання пального без наявності ліцензії передбачена відповідальність

, опубліковано 03 квітня 2020 о 13:02

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що з 01.04.2020 відповідно до ст. 17 Закону України від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР «Про державне регулювання  виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів і пального» зі змінами та доповненнями (далі – Закон) до суб’єктів господарювання за зберігання пального без наявності ліцензії передбачена відповідальність в розмірі 500 тис.гривень.

Відповідно до ст. 15 Закону для отримання ліцензії на право зберігання пального суб’єктом господарювання разом із заявою додатково подаються завірені копії таких документів, а саме:

- документ, що засвідчує право власності або право користування земельною ділянкою, на якому розташований об’єкт оптової або роздрібної торгівлі пальним або зберігання пального, які діють на дату подання заяви, або введення в дію такого об’єкта в експлуатацію;

- акт введення в експлуатацію об’єкта або сертифікат про приймання в експлуатацію завершених будівництвом об’єктів, або інші документи, що підтверджують їх приймання в експлуатацію у відповідності до законодавства;

При цьому зазначаємо, що до 01.01.2022 р. суб’єкти господарювання можуть отримати ліцензію на право зберігання пального без надання акта введення в експлуатацію об’єкта або акта готовності об’єкта до експлуатації, або сертифіката, за умови надання копій документів, що підтверджують право власності на такі об’єкти нерухомого майна, які видані в установленому законодавством порядку до 01.01.2014 р.

- дозвіл на початок виконання робіт підвищеної небезпеки і початок експлуатації (застосування) машин, механізмів, обладнання підвищеної небезпеки.

У разі якщо суб’єкти господарювання, що здійснюють зберігання пального, яке не реалізується іншим особам і використовується виключно для власних потреб, або промислової обробки, вищевказані документи не подаються. Такі суб’єкти мають вказати в заяві про використання пального для власного споживання або переробку, загальну об’ємність резервуарів для зберігання пального і їх фактичне місцезнаходження.

Нагадаємо, що річна плата за ліцензію на право зберігання пального становить 780 грн і зараховується до місцевих бюджетів за місцем здійснення діяльності. Крім того, така ліцензія має бути видана на кожне місце зберігання пального.

Ліцензія або рішення про відмову в її видачі податковий орган видає заявнику не пізніше 20 календарних днів з моменту надходження документів.