Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці розповіли студентам Одеського державного аграрного університету про можливість отримання податкової знижки

, опубліковано 28 лютого 2020 о 18:47

Виховання податкової культури молодого покоління є одним з важливих напрямків роботи податкової служби.

Днями фахівець Північного управління у м.Одесі ГУ ДПС в Одеській області Надія Грабовецька зустрілася зі студентами Одеського державного аграрного університету. Головна ідея зустрічі – повідомити молоді їх права та обов’язки щодо сплати податків, які закріплені Податковим кодексом України.

Під час лекції Надія Грабовецька розповіла слухачам про особливості цьогорічної кампанії декларування доходів громадян, зокрема, про можливість отримання податкової знижки платниками податків, які здійснюють витрати на оплату освітніх послуг та ознайомила присутніх з переліком необхідних документів.

Студенти дізнались, що податкове законодавство, крім обов’язку сплати податків, надає право платнику податку на податкову знижку при документальному підтвердженні суми витрат на:

частину суми процентів за іпотечним кредитом;

компенсацію вартості навчання;

страхові платежі (внески, премії) за договорами довгострокового страхування життя та пенсійних внесків у рамках недержавного пенсійного забезпечення тощо.

 Під час змістовної розмови податківець детально розповіла студентам  як розрахувати податкову знижку за навчання; які існують обмеження щодо отримання податкової знижки; який порядок заповнення річної декларації про доходи і як сплачуються та повертаються суми податку за результатами поданої річної декларації.

Подати декларацію на отримання податкової знижки можливо до 31 грудня року наступного за звітним (тобто, що у 2020 році подаємо декларацію за 2019 рік).

Згідно статті 179 Податкового кодексу України сума, що має бути повернена платнику податку, зараховується на його банківський рахунок протягом 60 днів після надходження такої податкової декларації.

На завершення лекції Надія Грабовецька відповіла на всі запитання студентів. А студенти та педагоги, в свою чергу, подякували фахівцю за змістовну та корисну інформацію.