Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові новації: семінар для платників податків Одещини

, опубліковано 19 лютого 2020 о 17:34

«У 2020 році податкова служба в Одеській області продовжує  роботу з платниками податків щодо роз’яснення основних положень та змін податкового законодавства», - зазначив, відкриваючи семінар, заступник начальника Головного управління ДПС в Одеській області Анатолій Бондаренко.

Під час заходу учасники  – бухгалтери підприємств та організацій Одеського регіону, підприємці ознайомилися з нововведеннями та основними аспектами адміністрування податку на доходи фізичних осіб у поточному році.    

Крім того, фахівці податкової служби Одещини детально зупинилися на питанні взятті на облік платників податків за неосновним місцем обліку та обліку об’єктів оподаткування.

Також, присутніх ознайомили з прикладами рішень, прийнятих ДПС України на користь платників податків у процедурі адміністративного оскарження, які можуть використовуватись при формуванні практики вирішення податкових спорів.

В ході семінару, податківці нагадали платникам податків, що до 01 травня 2020 року триває кампанія Декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2019 року.

Для подання декларацій про майновий стан і доходи за 2019 рік, а також отримання інформаційної та консультаційної допомоги при заповненні декларації, громадяни можуть звернутися до Центрів обслуговування Головного управління ДПС в Одеській області. За перший місяць деклараційної кампанії громадянами вже подано майже 1000 декларацій про майновий стан і доходи за 2019 рік та задекларовано понад 180 млн грн доходів.

Платники податків отримали кваліфіковані консультації з усіх питань. Так, зокрема, найбільше учасників цікавили питання щодо податку на додану вартість, ліцензування роздрібної торгівлі пальним, зберігання пального, а також застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Нагадуємо, що анонси проведення безкоштовних семінарів для платників податків Одещини розміщуються на субсайті Територіальних органів ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС в розділі «Анонси» (https://od.tax.gov.ua/anonsi-ark/) офіційній сторінці Головного управління ДПС в Одеській області у мережі Facebook (www.facebook.com/tax.odesa/).

Додаткові матеріали