Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В січні 2020 року платниками податків Одещини до бюджету сплачено 53 млн грн акцизного податку

, опубліковано 12 лютого 2020 о 14:30

З початку 2020 року до державного бюджету сплачено 26,2 млн грн акцизного податку, що на 48 %, або на 8,5 млн грн більше, ніж за відповідний період минулого року.

В тому числі з вироблених в Україні  підакцизних товарів виробниками сплачено 25,9 млн грн, а із ввезених на митну територію України підакцизних товарів - 0,3 млн гривень.

Із загальної суми, до місцевих бюджетів представниками роздрібної торгівлі підакцизних товарів сплачено 26,8 млн грн акцизного податку. У порівнянні з відповідним періодом минулого року сплата зросла на 25,4 %, або на 5,4 млн гривень.

Станом на 01.02.2020 року в Одеській області зареєстровано 103 платника акцизного податку (у тому числі 15 імпортерів та 33 експортери підакцизної продукції), 208 платників з пального, 5 платників з електричної енергії та 4078 платників з роздрібної реалізації підакцизних товарів (3414 фізичних та 664 юридичних осіб).

Також інформуємо, що для полегшення отримання зворотного зв’язку від громадян та оперативного реагування на можливі порушення, Державна податкова служба працює над наданням споживачам можливості повідомити про відсутність марки акцизного податку у реєстрі прямо на вебпорталі ДПС.

За допомогою цього сервісу кожен українець зможе миттєво перевірити легальність походження алкогольних напоїв та тютюнових виробів, а відтак - здійснювати громадський контроль за обігом підакцизної продукції.

Ознайомитися з роботою сервісу можна за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/registers/mark.