Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові зміни – 2020: в податковій службі Одещини відбувся семінар для платників податків

, опубліковано 24 січня 2020 о 18:21

«Податкова служба в Одеській області продовжує практику проведення безкоштовних семінарів. За результатами попереднього семінару ми отримали чимало відгуків. Сьогодні, наші спеціалісти проінформують про основні аспекти та на які зміни необхідно звернути увагу у 2020 році», - зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Астрєйко, відкриваючи семінар.  

Під час заходу фахівці податкової служби детально проінформували про нововведення в частині справляння податку на додану вартість, податку на прибуток, а також місцевих податків. 

Окрему увагу було приділено актуальним питанням та новаціям застосування реєстраторів розрахункових операцій у поточному році відповідно до вимог Законів України від 20.09.2019 року №128-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» та від 20.09.2019 року № 129-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг».

Крім того, платників податків проінформовано про зміни в адмініструванні акцизного податку та зміни до Закону України від 19.12.1995 року №481-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального».

Фахівці Головного управління ДПС в Одеській області звернули увагу платників щодо забезпечення дотримання порядку взяття на облік у відповідному контролюючому органі та сплати податку на доходи фізичних осіб за місцем розташування відокремлених (структурних) підрозділів, де працюють наймані працівники.

В ході семінару, Володимир Астрєйко також нагадав, що з 01 січня 2020 року в Україні стартувала кампанія Декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2019 року та запросив присутніх платників податків відвідати Центри обслуговування платників, подати декларацію про майновий стан і доходи та сплатити податки.

Платники податків отримали кваліфіковану допомогу та консультації з усіх питань, які їх цікавили.

Нагадуємо, що з анонсами проведення безкоштовних семінарів для платників податків Одещини розміщуються на субсайті територіальних органів ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС в розділі «Анонси» (https://od.tax.gov.ua/anonsi-ark/) та на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook (www.facebook.com/tax.odesa/).

Додаткові матеріали