Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В податковій службі Одеської області відбулася прес-конференція

, опубліковано 20 січня 2020 о 14:47

У заході взяли участь в.о. начальника Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Астрєйко, заступники начальника Головного управління ДПС в Одеській області Анатолій Бондаренко та Валерій Політило, начальник управління матеріально-технічного забезпечення Головного управління ДПС в Одеській області Ігор Торубаров, перший заступник начальника Головного управління ДФС в Одеській області Юрій Піпко, а також заступник начальника відділу охорони державної таємниці, технічного та криптографічного захисту інформації Головного управління ДФС в Одеській області Андрій Якименко.

Учасники надали вичерпні відповіді на питання журналістів та громадськості щодо, зокрема, доступу представників засобів масової інформації до приміщення адміністративної будівлі Головного управління ДПС в Одеській області.

Так, Головне управління ДПС в Одеській області відповідно до Положення про Головне управління ДПС в Одеській області з метою організації своєї діяльності забезпечує охорону державної таємниці відповідно до вимог режиму секретності, кіберзахист, технічний та криптографічний захист інформації і здійснює контроль за його станом.

Разом з тим, Головне управління ДПС в Одеській області  відповідно до покладених завдань забезпечує безпеку діяльності державних службовців та інших працівників від протиправних посягань, пов’язаних з виконанням ними службових обов’язків. 

  Відповідно до вимог статті 18 Закону України «Про державну таємницю» (із змінами і доповненнями) з метою охорони державної таємниці в адміністративній будівлі Головного управління ДПС в Одеській області (вул. Семінарська, 5) запроваджено пропускний та внутрішньооб’єктовий режим.

Відповідно до «Порядку організації та забезпечення режиму секретності в державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах,  в установах і організаціях», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2013 року №939 (із змінами та доповненнями) запровадження пропускного режиму на підприємстві, в установі, організації, в режимних приміщеннях (зонах, територіях) здійснюється з метою запобігання:

проникненню на підприємство, в установу, організацію та режимні приміщення (зони, території) сторонніх осіб;

викраденню матеріальних носіїв секретної інформації;

несанкціонованому винесенню (вивезенню) за межі підприємства, установи, організації або режимних приміщень (зон, територій), а також внесенню (ввезенню) до них матеріальних носіїв секретної інформації;

внесенню (ввезенню) на територію підприємства, установи, організації аудіо-, відео-, радіо-, фотоапаратури, інших технічних засобів без відповідного дозволу.

За результатами прес-конференції та спілкування з представниками громадськості керівником податкової служби Одеської області прийняті наступні управлінські рішення:

  • Головне управління ДПС в Одеській області до кінця поточного тижня опрацює питання щодо можливості демонтажу турнікету перед центральним входом до адміністративної будівлі (м. Одеса, вул. Семінарська, 5) зі збереженням пропускного режиму.

  • Протягом тижня в адміністративній будівлі Головного управління ДПС в Одеській області буде проведена перевірка систем протипожежної безпеки. 

  • Відновлюється практика проведення щомісячних зустрічей керівництва Головного управління ДПС в Одеській області з представниками бізнесу та громадськості з обговорення актуальних питань, які турбують платників податків.

  • Розпочато роботу щодо створення Громадської ради при Головному управлінні ДПС в Одеській області (оголошення щодо формування ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування Громадської ради при Головному управлінні ДПС в Одеській області 20 січня 2020 року розміщено на субсайті територіальних органів ДПС в Одеській області єдиного веб-порталу ДПС).