Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Одещини сплатили за 2019 рік майже 34 млн грн екологічного податку

, опубліковано 09 січня 2020 о 12:49

Підприємства Одеського регіону за січень – грудень 2019 року на реалізацію екологічних програм сплатили до бюджетів усіх рівнів 33,6 млн грн екологічного податку.

Як повідомила виконуюча обов’язки начальника Головного управління ДПС в Одеській області Наталія Чеботарьова, рівень сплати податку за забруднення довкілля до минулорічних показників збільшився на 6,1 млн гривень.

Із загальної суми до державної скарбниці спрямовано майже 17,9 млн грн, до місцевих бюджетів регіону - 15,7 млн грн екологічного податку.

У відомстві нагадують, що екологічний податок сплачується суб’єктами господарювання за викиди в атмосферне повітря, скиди у водні об’єкти шкідливих речовин та розміщення відходів у спеціально відведених для цього містах чи на об’єктах.

Надходження екологічного податку є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист оточуючого середовища, мінімізацію негативного впливу господарської діяльності та раціональне використання природних ресурсів. Нарахування та сплату екоподатку регулює стаття 240 Податкового кодексу України. Граничний термін подання декларації з екологічного податку та сплати податкових зобов’язань за IV квартал 2019 року – 10 лютого та 19 лютого 2020 року відповідно.