Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Одещини взяли участь у селекторній нараді щодо протидії незаконному обігу пального

, опубліковано 27 грудня 2019 о 17:47

Нарада пройшла під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.  

Від податкової служби регіону у заході взяв участь виконуючий обов'язки заступника начальника Головного управління ДПС в Одеській області Вадим Попазов.

Протягом 2019 року для запобігання та виявлення порушень законодавства у сфері обігу пального та забезпечення надходження до бюджету акцизного податку в повному обсязі Головним управлінням ДПС в Одеській області вжито низку контрольно-перевірочних заходів.

Так, фахівцями Головного управління ДПС в Одеській області проведено 104 фактичні перевірки суб’єктів господарювання. За результатами перевірок встановлено, що 10 суб’єктами (45 господарських одиниць) реалізація здійснювалась без відповідної ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним. Також, у 68 суб’єктів господарювання встановлено порушення ведення обліку товарних запасів на автозаправних станціях.

До суб’єктів господарювання застосовано фінансові санкції у вигляді штрафів на суму 11,6 млн гривень.

В цілому протягом 2019 року податковою службою Одещини 92 суб’єктам господарювання  видано 519 ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним.

В Головному управлінні ДПС в Одеській області зазначають, що робота із виявлення порушень вимог законодавства у сфері обігу підакцизних товарів триватиме й надалі, а до суб’єктів господарювання вживатимуться відповідні заходи реагування.