Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одещина: За користування природними ресурсами до бюджетів надійшло 48,7 млн грн рентних платежів

, опубліковано 12 грудня 2019 о 16:05

«За січень – листопад 2019 року підприємства Одеського регіону до зведеного бюджету сплатили 48,7 млн грн рентних платежів. У порівнянні з січнем - листопадом 2018 року надходження зросли на 2,9 млн гривень»,- інформує виконуюча обов’язки начальника Головного управління ДПС в Одеській області Наталія Чеботарьова.

Зокрема, з початку року до державного бюджету надійшло 29,4 млн грн рентної плати, що на 1,6 млн грн більше ніж за аналогічний період минулого року. До місцевих бюджетів направлено 19,3 млн грн, що на 1,3 млн грн більше проти того ж періоду 2018 року.

У загальній сумі надходжень рентних платежів до зведеного бюджету найбільшу частку займає рентна сплата  за спеціальне використання води та складає 27,7 млн гривень.

 Позитивна динаміка спостерігається і щодо рентної плати за користування надрами. З цього податку  сплачено майже 15,4 млн гривень.

Також, до бюджетів усіх рівнів надійшло 4,7 млн грн рентної плати за користування радіочастотним ресурсом та майже 900 тис грн  рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів.

За словами очільниці податкової служби Одещини, рентні платежі, частина яких залишається у місцевих скарбницях, мають велике значення для фінансування потреб бюджетної сфери, соціальних програм, а отримані кошти від них спрямовуються на відновлення та збереження природних ресурсів.