Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Суб’єкти господарювання Одещини сплатили 17,5 млн грн екологічного податку

, опубліковано 11 грудня 2019 о 11:12

За 11 місяців 2019 року підприємства Одеської області перерахували до державного бюджету 17,5 млн грн екологічного податку. За словами  виконуючої обов’язки начальника Головного управління ДПС в Одеській області Наталії Чеботарьової, рівень сплати податку за забруднення довкілля до минулорічних показників збільшився на 5,6 млн гривень.

В тому числі у листопаді 2019 року надійшло 3,9 млн грн екологічного податку, що на 1,9 млн грн, або на 99,1 % більше ніж у листопаді 2018 року.

Всього на території Одеської області зареєстровано 2938 платників екологічного податку.

«Збереження екологічності оточуючого середовища теперішнім та майбутнім поколінням – без сумніву, є тим, про що має дбати сучасне розвинене суспільство. Екологічний податок є проявом такого відношення і має сприяти зменшенню шкідливих викидів підприємств та збільшенню фінансування витрат на покращення екологічного стану»,- зазначила Наталія Чеботарьова.

Звертаємо увагу платників на важливість своєчасної сплати екологічного податку, який спрямовується на фінансування природоохоронних заходів у рамках державної екологічної політики України та нагадуємо, що граничний термін подання декларації з екологічного податку та сплати податкових зобов’язань за IV квартал 2019 року – 10 лютого та 19 лютого 2020 року відповідно.