Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих скарбниць Одещини надійшло 2,1 млрд грн єдиного податку

, опубліковано 09 грудня 2019 о 15:55

За січень - листопад поточного року від платників податків Одеського регіону, які застосовують спрощену систему оподаткування, до місцевих бюджетів надійшло 2,1 млрд грн єдиного податку. Це на 326,5 млн грн більше ніж за аналогічний період минулого року. В тому числі у листопаді 2019 року місцеві бюджети отримали 226,7 млн грн, що на 21,8 млн грн більше ніж у листопаді 2018 року. Про це повідомила виконуюча обов’язки начальника Головного управління ДПС в Одеській області Наталія Чеботарьова.

Зокрема, за 11 місяців фізичні особи – підприємці перерахували 1,4 млрд грн єдиного податку, що на 256,6 млн грн більше ніж за відповідний період торік. 

Від платників ІІІ групи спрощеної системи оподаткування - юридичних осіб надійшло 352,2 млн грн єдиного податку, що на 48,9 млн грн перевищує надходження  січня - листопада 2018 року.

Крім того, впродовж січня – листопада 2019 року бюджети громад отримали 354,4 млн грн єдиного податку від сільськогосподарських товаровиробників ІV групи. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року додаткові надходження від цієї групи спрощенців склали 21 млн гривень.

За словами Наталії Чеботарьової, єдиний податок стабільно та суттєво поповнює місцеві бюджети Одещини і є важливим фінансовим джерелом у вирішенні соціально-економічних питань регіону так як надходження від цього податку у повному обсязі спрямовується до місцевих скарбниць.