Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За січень-листопад 2019 року платники податків Одещини направили до бюджету 23,6 млрд грн

, опубліковано 03 грудня 2019 о 10:27

«За 11 місяців 2019 року до зведеного бюджету платники податків Одещини направили 23,6 млрд грн податків та зборів, що на 5,1 млрд грн, або на 28 відсотків більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року», - зазначила виконуюча обов’язки  начальника Головного управління ДПС в Одеській області Наталія Чеботарьова.

Із загальної суми надходжень до державного бюджету забезпечено збір у сумі 10,2 млрд грн, що на 2,7 млрд грн, або на 35 відсотків більше надходжень січня – листопада 2018 року.

До місцевих бюджетів надійшло 13,3 млрд грн, що на 23 відсотки перевищує минулорічні надходження відповідного періоду.

В структурі надходжень зведеного бюджету лідером є податок на доходи фізичних осіб – надходження за січень – листопад поточного року склали 10,1 млрд грн, що на 20 відсотків більше відповідного періоду минулого року.

Майже 19 відсотків в загальній сумі надходжень до зведеного бюджету складає податок на додану вартість. З початку року платники Одещини сплатили цього податку 4,4 млрд грн, що на 22,4 відсотки більше ніж у січні-листопаді 2018 року.

В свою чергу найбільші суми надходжень до бюджетів всіх рівнів рахуються по основним платежам, зокрема з податку на майно майже 3,0 млрд грн (+36,0 %), податку на прибуток - 2,2 млрд грн (+25,0 %) та єдиному податку – 2,1 млрд грн (+18,4%).

«Формування сумлінного та відповідального ставлення представників бізнесу до сплати податків та якісне надання адміністративних послуг, залишаються ключовими завданнями роботи податкової служби регіону при наповненні бюджетів усіх рівнів», - підкреслила Наталія Чеботарьова.   

Змінюючи підходи до адміністрування податків Головне управління ДПС в Одеській області забезпечує високий рівень сервісу, тобто платникам податків створюються сприятливі умови задля успішного ведення бізнесу, адже саме це - головна мета проведення реформ.