Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники краю за використання природних ресурсів Одещини сплатили понад 36 млн грн рентної плати

, опубліковано 20 листопада 2019 о 12:15

У Головному управлінні ДПС в Одеській області повідомили, що протягом 10 місяців 2019 року платники за користування природними ресурсами, а саме водою, надрами, лісом та радіочастотами, сплатили до зведеного бюджету 36,3 млн грн рентної плати. Надходження збільшилися на 1,3 млн грн (3,8 відс) у порівнянні з відповідним минулорічним періодом.

У цілому, найбільшу частину податків за користування природними багатствами отримав державний бюджет – 22,2 млн грн (у січні - жовтні 2018 року – 21,7 млн грн). Решту – 14,1 млн грн рентних платежів користувачі природних ресурсів спрямували на потреби місцевих громад (у січні - жовтні 2018 року – 13,2 млн гривень).

Безперечним лідером у загальних рентних надходженнях є рентна плата за спеціальне використання води – 19,7 млн грн, або 54,3 відс від загальних надходжень рентної плати. Друге місце займають платники рентної плати за користування надрами – 11,7 млн грн, або 32,2 відс від загальних надходжень рентної плати. Користувачі радіочастотного ресурсу України спрямували до бюджету 4,2 млн гривень, платники рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів - 0,7 млн гривень.

У Головному управлінні ДПС в Одеській області відмічають громадянську свідомість платників податків регіону. Адже сплачені податки - це внесок кожного  у розвиток своєї країни.