Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний додаток «Legal Work»: податковий онлайн сервіс з виявлення роботодавців-порушників законодавства про працю

, опубліковано 07 листопада 2019 о 12:28

У Головному управлінні ДПС в Одеській області інформують, що наймані працівники можуть повідомити про факти порушення роботодавцем законодавства про працю скориставшись мобільним додатком «Legal Work».

Цей сервіс дає можливість, використовуючи мобільний телефон, направити в орган податкової служби інформацію про виплати заробітної плати в «конвертах» або використанні найманої праці без укладення трудового договору.

Отримання заробітної плати в «конверті» позбавляє працівника державних соціальних гарантій, негативно впливає на розмір пенсії у майбутньому.

Фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, встановлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а також без утримання податків є порушенням законодавства про працю та норм Податкового кодексу України.

Тож шановні роботодавці!

Не допускайте порушення трудового законодавства та законодавства при виплаті заробітної плати.

 

Інформаційно:

У січні-жовтні 2019 року до Головного управління ДПС в Одеській області 60 873 суб’єкта господарювання надали 111 235 повідомлень про прийняття на роботу 207 519 працівників.