Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання застосування податкового законодавства: в податковій службі Одещини відбувся семінар для платників податків

, опубліковано 31 жовтня 2019 о 18:35

Відкриваючи семінар, в.о. першого заступника начальника Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Мосійчук висловив слова подяки суб’єктам господарювання за високий рівень добровільної сплати податків та сумлінне виконання податкових зобов’язань.

«Податкова служба в Одеській області й надалі забезпечуватиме високий рівень надання адміністративних послуг та обслуговування платників податків, у тому числі шляхом проведення роз’яснювальної роботи з питань застосування податкового законодавства», - підкреслив Володимир Мосійчук.

Під час семінару фахівці податкової служби детально проінформували про нововведення в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій згідно вимог Законів України від 20.09.2019 року №128-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» та від 20.09.2019 року № 129-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг».

Окрему увагу було приділено актуальним питанням адміністрування акцизного податку та ліцензуванню (з 01.07.2019 року) діяльності з виробництва, зберігання, оптовій та роздрібній торгівлі паливом.

Також присутні отримали фахові консультації щодо особливостей адміністрування податку на прибуток, єдиного соціального внеску, податку на доходи фізичних осіб, єдиного податку для юридичних та фізичних осіб, а також місцевих податків і зборів.   

В ході семінару директор філії ДП «СВЦ» в Одеській області Олена Бень проінформувала щодо офіційного видання ДПС України – журнал «Вісник. Офіційно про податки», який на сьогодні є одним з джерел корисної інформації щодо податкового законодавства.

Нагадуємо, що безкоштовні семінари для платників податків Одещини проводяться Головним управлінням ДПС в Одеській області щомісячно. З анонсами заходів можна ознайомитися на субсайті територіальних органів ДПС в Одеській області в розділі «Анонси» (https://od.tax.gov.ua/anonsi-ark/) та на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook (www.facebook.com/tax.odesa/).

 

 

ДОДАТКОВІ МАТЕРІАЛИ