Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власники елітних легкових автомобілів сплатили 15,9 млн грн транспортного податку

, опубліковано 28 жовтня 2019 о 14:11

Протягом січня - вересня 2019 року власники елітних легкових автомобілів сплатили до місцевих бюджетів Одеського регіону 15,9 млн грн транспортного податку.

Зокрема, 5,1 млн грн сплатили суб'єкти господарювання - юридичні особи та 10,8 млн грн надійшло від автовласників фізичних осіб.

Нагадаємо, транспортний податок сплачують власники легкових автомобілів, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Ставка транспортного податку встановлюється  з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тисяч гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування відповідно до п.267.2 ст. 267 ПКУ.

Сплачується транспортний податок за місцем реєстрації автомобіля:

фізичними особами - протягом  60 днів з дня вручення податкового повідомлення – рішення;

юридичними особами – авансовими внесками щоквартально до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Звертаємо увагу, щодо придбаних протягом року автомобілів, які підпадають під вимоги оподаткування транспортним податком, декларація юридичною особою подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об’єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.

У разі спливу п’ятирічного віку легкового автомобіля протягом звітного року  податок сплачується за період з 1 січня цього року до початку місяця, наступного за місяцем, в якому вік такого автомобіля досяг (досягне) п’яти років.