Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку 2019 року до державного бюджету надійшло понад 630 млн грн військового збору

, опубліковано 16 жовтня 2019 о 12:29

З початку року на допомогу українській армії Одеські платники перерахували понад 630 млн грн військового збору. Порівняно з січнем – вереснем 2018 року надходження зросли на 23,7 відсотки, або на 120,6 млн гривень.

«Позитивна динаміка надходжень збору від представників усіх сфер економіки регіону свідчить про ефективність заходів податкової служби з детінізації доходів, зокрема, щодо легалізації заробітної плати. Безсумнівно, важливим фактором є також відповідальність та патріотизм платників податків, які сумлінно ставляться до виконання свого конституційного обов’язку щодо сплати податків та зборів», -  зазначають у Головному управлінні ДПС в Одеській області.

Зокрема, у вересні 2019 року платниками Одеської області на обороноздатність українського війська сплачено 73,6 млн грн збору, що на 13,6 млн грн більше надходжень відповідного періоду минулого року.

Нагадаємо, що військовим збором оподатковуються доходи у формі заробітної плати, заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Ставка військового збору складає 1,5% з суми доходу, що є об’єктом оподаткування відповідно до ст. 163 Податкового кодексу України. Відповідальними за нарахування збору до бюджету є роботодавці, що нараховують доходи на користь платника податків.

Звертаємо увагу найманих працівників, по відношенню до яких порушується законодавство при виплаті заробітної плати, що про такі факти необхідно інформувати фіскальну службу Одещини, скориставшись мобільним  додатком Legal Work.