Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За шкідливий вплив на довкілля платниками Одещини перераховано майже 25,4 млн грн екологічного податку

опубліковано 07 жовтня 2019 о 18:25

У січні - вересні 2019 року підприємства Одеської області перерахували до бюджетів усіх рівнів майже 25,4 млн грн екологічного податку. В порівнянні з аналогічним періодом 2018 року, рівень сплати екологічного податку для вирішення екологічних проблем збільшився на 4,2 млн гривень.

Відповідно до бюджетного розподілу, за шкідливий вплив на довкілля, до державної скарбниці було перераховано 13,2 млн грн, до місцевих бюджетів –  12,1 млн гривень.

Всього на території Одеської області зареєстровано 2938 платників екологічного податку, які під час своєї діяльності погіршують якості природних ресурсів.

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що відповідно до п. 250.9 ст. 250 ПКУ, якщо платник екологічного податку з початку звітного року не планує здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів протягом звітного року, то такий платник податку повинен повідомити про це відповідний контролюючий орган за місцем розташування джерел забруднення та скласти заяву про відсутність у нього у звітному році об’єкта обчислення екологічного податку. В іншому разі платник податку зобов’язаний подавати податкові декларації відповідно до ст. 250 ПКУ.

 

Головне управління ДПС в Одеській області