Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Одещині місцеві бюджети отримали майже 1,9 млрд грн плати за землю

опубліковано 27 вересня 2019 о 11:04

Протягом січня – серпня 2019 року від власників землі та землекористувачів до місцевих бюджетів області надійшло майже 1,9 млрд грн плати за землю. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума надходжень збільшилася на 520 млн грн або на 39 відсотків.

Як зазначають у Головному управління ДПС в Одеській області, вагому частку надходжень плати за землю сплатили власники земельних ділянок, часток (паїв) та землекористувачі - юридичні особи. Від них до бюджету надійшло 1,6 млрд грн, що на 499 млн грн більше, ніж торік.

Водночас від фізичних осіб до місцевих бюджетів протягом восьми місяців надійшло 266 млн грн, що на 21 млн грн більше січня – серпня попереднього року.

Нагадаємо, платниками земельного податку є власники земельних ділянок та землекористувачі, а об’єктами оподаткування – земельні ділянки, що перебувають у власності або користуванні. Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

Юридичні особи самостійно обчислюють суму податкового зобов’язання щодо земельного податку. Фізичним особам нарахування сум податку за землю проводиться контролюючими органами за місцем знаходження земельної ділянки до 1 липня поточного року. Сплачується такий податок фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення – рішення.

 

Головне управління ДПС в Одеській області