Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року на рахунки платників Одещини відшкодовано майже 1,3 млрд грн ПДВ

опубліковано 25 вересня 2019 о 14:51

З початку 2019 року на рахунки платників відшкодовано майже 1,3  млрд грн  податку на додану вартість. У порівнянні з відповідним періодом 2018 року сума відшкодування зросла майже на 37%, або на 346,4 млн гривень. У січні-серпні минулого року платникам було відшкодовано 946,9 млн гривень.

Зокрема, у серпні 2019 року платникам було повернуто 80,7 млн грн ПДВ.

У податковому відомстві області зазначають, що на сьогодні відсутні будь-які можливості для маніпуляцій з відшкодуванням ПДВ, оскільки весь процес автоматичний та прозорий. Процедура відшкодування ПДВ відбувається у строки, встановлені законом. Платники, які мають право на бюджетне відшкодування, отримують його у разі узгодження контролюючим органом заявленої суми бюджетного відшкодування за результатами камеральної перевірки, а у випадках, визначених Податковим кодексом України, - за результатами документальної перевірки. Строк для перевірки встановлено 60 календарних днів, що настають за граничним строком подання податкової декларації.

Нагадаємо, що умови, при дотриманні яких платник ПДВ має право заявити суми від’ємного значення до бюджетного відшкодування, наведені в абз. «б» п. 200.4 ст. 200 Податкового кодексу України. Зробити це можна, якщо сума ПДВ, що сформувала від’ємне значення:

фактично сплачена постачальникам товарів (послуг) або до держбюджету;

не перевищує ліміт реєстрації на момент подання декларації.

 

Головне управління ДПС в Одеській області