Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Одеської області надійшло майже 282 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

опубліковано 24 вересня 2019 о 10:00

До місцевих бюджетів Одещини за вісім місяців поточного року надійшло 281,7 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. При цьому, темп росту до відповідного періоду 2018 року складає 21 відсоток, а сума додаткових нарахувань - 48,8 млн гривень.

Зокрема, в Головному управлінні ДПС в Одеській області зазначають, що лідерами по сплаті цього податку є власники майна - юридичні особи. За січень-серпень цього року вони сплатили 213 млн грн, що на 27,7 млн грн більше за минулорічний показник. Приріст сплати податку складає 15 відсотків.

У свою чергу, фізичні особи - мешканці Одеської області поповнили місцеві скарбниці на 68,8 млн грн, збільшивши суму надходжень на 21,1 млн грн, або на 44,2 відсотка, у порівнянні з січнем – серпнем попереднього року.

Нагадаємо, платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, у тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості. Ставки податку на нерухоме майно встановлюються рішеннями місцевих рад. Податок сплачується тільки за ту площу, яка перевищує пільгову (п. 266.4 ст. 266 Податкового кодексу України).

Порядок обчислення суми податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, визначено у п. 266.7 ст. 266 ПКУ.

 

Головне управління ДПС в Одеській області