Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бізнес Одещини сплатив 1,4 млрд грн податку на прибуток

опубліковано 16 вересня 2019 о 14:41

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Одеській області за підсумками кампанії декларування податку на прибуток за І півріччя 2019 року до державного бюджету зібрано 1,4 млрд грн податку на прибуток. Порівняно з відповідним періодом минулого року сума сплаченого податку зросла на 0,7 млрд гривень.

За результатами поданих декларацій з податку на прибуток за І півріччя 2019 року платниками задекларовано дохід у сумі 83,8 млрд грн, що на 10,4 млрд грн, або на 14,2% більше відповідного показника минулого року. Сума позитивного об’єкту оподаткування склала 2 млрд грн, з якої визначено до сплати 0,2 млрд грн податку на прибуток.

Суб’єктами господарювання за перше півріччя 2019 року подано 1611 декларацій з податку на прибуток. З цих декларацій прибутковими є 1108, або 69% від загальної кількості, збитковими – 442, або 28%. Варто зауважити, що порівняно з поданими деклараціями за І квартал 2019 року сума збитків зменшилась на 2 млрд гривень.

Податкова служба Одещини нагадує, що податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств, крім випадків, передбачених п.137.5 Податкового кодексу України, є календарні квартал, півріччя, три квартали, рік. При цьому податкова декларація розраховується наростаючим підсумком. Податковий (звітний) період починається з першого календарного дня податкового (звітного) періоду і закінчується останнім календарним днем податкового (звітного) періоду.

 

Головне управління ДПС в Одеській області