Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На соціальні гарантії платники Одещини спрямували 7,3 млрд грн ЄСВ

опубліковано 11 вересня 2019 о 16:19

Впродовж січня – серпня 2019 року податковою службою Одещини забезпечено надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в сумі 7,3 млрд гривень. Порівнюючи цей показник з січнем – серпнем минулого року, то цьогорічна сплата єдиного внеску збільшилась на 1,4 млрд грн або на 24 відсотки.

При цьому, лише у серпні 2019 року платники єдиного внеску Одеської області перерахували на рахунки Держказначейства майже 900 млн грн, що на 162 млн грн більше минулорічних надходжень серпня.

Нагадуємо, що єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування засобами програмного забезпечення автоматично розподіляється Державною казначейською службою України за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування відповідно до визначених пропорцій та перераховується за призначенням – на рахунки, відкриті в Державній казначейській службі до фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування та пенсійного страхування.

У відомстві вкотре наголошують, що на сьогодні істотно зросли вимоги до належного оформлення найманих працівників. Адже офіційне працевлаштування дасть змогу громадянам легально працювати і мати соціальні гарантії у разі втрати працездатності, зокрема, право на відпустку, на субсидію, гідне пенсійне забезпечення та інше.